

در این نوشته می خوانید:
- 1 آیا پس از تزریق واکسن کرونا میتوان جهت انجام ارتودنسی به کلینیک مراجعه کرد؟
- 2 برای افراد دارای ارتودنسی، چه نوع ماسکی پیشنهاد میشود؟
- 3 آیا ممکن است طول دوره درمان من بهخاطر کرونا به تعویق بی افتد؟
- 4 آیا با داشتن علائم کرونای خفیف، میتوان همچنان برای ادامه درمان به مطب متخصص ارتودنسی مراجعه کرد؟
- 5 در طول همهگیری کرونا در موقعیت اورژانسی (شکسته شدن براکت، خونریزی لثه و…) چه باید کرد؟
- 6 برای یک خانم باردار که در حال سپری کردن دوره درمان است، در این شرایط کرونا ملاحظاتی وجود دارد؟
- 7 تعویق ارتودنسی بهخاطر استفاده همزمان از ماسک و الاستیکهای ارتودنسی
- 8 اگر جلسات دورهای و چکاپ را به دلیل ترس از کرونا به تعویق بیندازم، مشکلی پیش میآید؟
- 9 چگونه مطمئن شوم که تجهیزات مورداستفاده توسط متخصص، تمیز و ضدعفونی میشود؟
- 10 کلام آخر
با شیوع و همهگیری کرونا و بروز نگرانیهای متعدد برای بیماران و متخصصین، بر آن شدیم تا با نوشتاری کوتاه به این نگرانیها بپردازیم و برخی پرسشهای مهم برای مراجعین را پاسخ دهیم. در ادامه با ما و خانم دکتر سمیعی زاده همراه باشید تا به این موارد بپردازیم.
آیا پس از تزریق واکسن کرونا میتوان جهت انجام ارتودنسی به کلینیک مراجعه کرد؟
بلی، هرچند باوجوداینکه تمامی پروتکلهای بهداشتی در مطبها و مراکز بهداشتی لازمالاجراست، پس حتی پیش از تزریق واکسن هم امکان شروع دوره درمان وجود داشت، اما با تزریق نوبتهای اول، دوم، سوم و … هم امکان حضور و شروع درمان فراهم است. البته برای کمک به قطع چرخه این بیماری و اصولاً هر بیماری دیگری، تا حد ممکن پروتکلهای بهداشتی را رعایت و اصول بهداشت فردی را در پیش بگیرید.
برای افراد دارای ارتودنسی، چه نوع ماسکی پیشنهاد میشود؟
برای در امان بودن از ویروس کووید 19، ماسکهای معمولی و یا ماسکهای جراحی نیز مناسب هستند. البته ترجیح در این است که از 2 ماسک تمیز توأمان و با هم استفاده شود.
آیا ممکن است طول دوره درمان من بهخاطر کرونا به تعویق بی افتد؟
بله ممکن است. ویروس کرونا میتواند طول درمان ارتودنسی را افزایش دهد. ممکن است بهخاطر عوامل مختلف و پیشبینینشده، طول دوره درمان ارتودنسی متحرک، ثابت و سایر روشهای دیگر افزایش یابد و یا متخصص شما ترجیح بدهد که از روشهای دیگری برای ادامه درمان استفاده کند.
آیا با داشتن علائم کرونای خفیف، میتوان همچنان برای ادامه درمان به مطب متخصص ارتودنسی مراجعه کرد؟
چنانچه خود و یا یکی از اطرافیانتان، علائم کرونای خفیف دارید، بهتر است تا بهبود کامل علائم هیچ مراجعهای نداشته باشید. نیز ترجیح بر این است که دستکم 1 تا 2 هفته بعد از اتمام علائم کرونا، به مطب متخصص ارتودنسی مراجعه نکنید. برای قطع زنجیره این بیماری و رفع مشکل بایستی مراعات خود و دیگران را بکنیم. ممکن است مراجعین دیگر بهخاطر نقص سیستم ایمنی با همین علائم خفیف شما، دچار مشکلات جدی شوند.
در طول همهگیری کرونا در موقعیت اورژانسی (شکسته شدن براکت، خونریزی لثه و…) چه باید کرد؟
هرچند جداشدن سیم یا شکسته شدن براکت ارتودنسی میتواند باعث بروز اختلال در روند درمان باشد، اما باید بدانید که این موضوع همیشه یک اورژانس دندانپزشکی و ارتودنسی محسوب نمیشود. در حقیقت از منظر ما،
تنها زمانی این موقعیت یک حالت اورژانسی است که با زخم، خونریزی یا مشکل خاص مشابهی همراه باشد. پس در غیر از این موارد، بهتر است این دستگاهها تا حد ممکن و بهبود کلی اوضاع در محل خود باقی بماند. اما چنانچه تشخیص متخصص ارتودنسی بر اضطرار بود، میتوانید با هماهنگی ایشان در ساعت و روز مشخصی به کلینیک مراجعه و نسبت به رفع مشکل با درنظرگرفتن موارد ایمنی اقدام کنید.
برای یک خانم باردار که در حال سپری کردن دوره درمان است، در این شرایط کرونا ملاحظاتی وجود دارد؟
افراد باردار در طی همهگیری کرونا بیشتر باید مراقب سلامتی خود و جنین خود باشند. سوای این موضوع، کادر کلینیک و متخصص ارتودنسی نیز قطع مراقب این شرایط است و در تعیین تاریخ و زمان ملاقات این ملاحظات را مدنظر قرار خواهد داد. معمولاً ویزیت این افراد در ابتدای روز و جزء اولین مراجعهکنندگان است. چون اولویت پذیرش، گروههای آسیبپذیر در برابر کرونا است؛ یعنی کودکان، سالخوردگان، افراد دارای بیماریهای خاص و بهویژه دارای نقص سیستم ایمنی، خانمهای باردار و … که بهترین زمان پذیرش آنها در ابتدای روز است.
نیز ضرورت دارد که هم کادر کلینیک و هم خود خانمهای باردار تمامی پروتکلهای بهداشتی و مراقبتی حین پذیرش و درمان را به طور کامل رعایت کنند؛ از دو ماسک معمولی یا جراحی استفاده کنند، دستکش و مواد ضدعفونی داشته باشند و … .
تعویق ارتودنسی بهخاطر استفاده همزمان از ماسک و الاستیکهای ارتودنسی
شرایط هرچقدر سخت، اما گاهی راهی جز تحمل و مدارا نیست. پس در خصوص استفاده از الاستیکها ارتودنسی شکیبا باشید. اگر الاستیکها را به کار نبرید، مدتزمان ارتودنسی افزایش پیدا خواهد کرد و هماهنگی دندانها دیرتر رخ میدهد. همین امر به نوبه خود باعث افزایش مراجعات افراد شده و در نتیجه ریسک ابتلا به بیماری کرونا نیز افزایش خواهد یافت؛ بنابراین تاحدامکان از الاستیکها استفاده کنید.
اگر جلسات دورهای و چکاپ را به دلیل ترس از کرونا به تعویق بیندازم، مشکلی پیش میآید؟
مراجعه سروقت برای معاینه و تنظیم دستگاه ارتودنسی میتواند متخصص ارتودنسی را از روند درمان آگاه کند و از همه مهمتر مانع افزایش مدتزمان دوره درمان ارتودنسی شود. اما گاهی متخصص ارتودنسی، از روشهایی استفاده میکند که نیاز به مراجعه را کاهش داده و باعث میشود دیرتر به کلینیک مراجعه کنید. دراینخصوص ترس خودتان را مطرح کنید و از نظر متخصص ارتودنسی استفاده کنید.
چگونه مطمئن شوم که تجهیزات مورداستفاده توسط متخصص، تمیز و ضدعفونی میشود؟
هنگام مراجعه دقت کنید که آیا پرسنل و کارکنان مرکز از لباس تمیز استفاده میکنند؟ دسترسی به مواد ضدعفونیکننده بهسهولت در دسترس مراجعین قرار دارد یا خیر؟ فاصلهگذاری اجتماعی رعایت میشود؟ محیط پذیرش و سالن انتظار ضدعفونی و تمیز است؟ آیا از ازدحام بیش از حد مراجعین اجتناب میشود؟ و… و رعایت تمامی این موارد موید این است که شخص متخصص و مجموعه، روی تمیزی و رعایت اصول کنترل عفونت حساس است و پروتکلهای بهداشتی و ایمنی را مدنظر دارد. پس بهصورت تصادفی و با درنظرگرفتن همین چند نکته میتوانید یک مطب و متخصص ارتودنسی خوب پیدا کنید و روند درمان را آغاز کنید.
کلام آخر
بروز مشکلات مربوط به پاندمی کرونا و ظهور سویههای جدید آن همچنان نگرانکننده و حائز اهمیت است. پس شما نیز با تیزبینی مطب بهداشتی و مرتبی را برگزینید و نیز با رعایت اصول بهداشتی به خود و دیگران کمک کنید. پیشنهاد میکنیم پیش از حضور در کلینیک درمانی خانم دکتر سمیعی زاده، متخصصی ارتودنسی در قزوین با ایشان و یا همکاران وی در خصوص نگرانیهای خود و راه رفع آنها مشورت کنید و سپس وقت مراجعهتان را هماهنگ کنید.
منبع: اینترنت
تهیه، بازنویسی و سئو: تیم سئوی سایت (کلاغ قرمز)